Lohjan perusmatkan SM-kisat mitellään huomenna!

12.7.2019

Joel af Hällström puolustaa viime kauden voittoaan
Joel af Hällström puolustaa viime kauden voittoaan

Lohjalla on ensimmäistä kertaa perusmatkan SM-kisat

Lohjalla järjestetään huomenna lauantaina ensimmäistä kertaa perusmatkan SM-kilpailu. Kisaan on luvassa loistavat olosuhteet, kun sääkin näyttää suosivan kilpailijoita. Lohjalla on erittäin yleisöystävällinen reitti, joten toivottavasti reitin varrelle saadaan runsaslukuinen kannatusjoukko. Lohjan kisaan on ilmoittautunut mukavasti osallistujia, joten luvassa on jännää taistoa kirkkaimmista mitaleista.

Dominoivatko juniorit miesten yleistä sarjaa?

Miesten yleisessä sarjassa viime vuoden Suomen mestari Joel af Hällström puolustaa viime kauden mestaruuttaan. Joelin kisakunto on tosin arvoitus johtuen koko talven jatkuneesta sairastelusta. Suomen tämän hetken ykköstriathlonisti, jo kesäkuussa Vantaalla sprintin SM-kisan voittanut Henrik Goesch, ei kilpaile Lohjalla. Henrikillä on samaan aikaan ITU:n kilpailu Tartossa.

Nuorten maajoukkueen miehet ovat haastaneet tosissaan yleisen sarjan miehiä tällä kaudella ja nähtäväksi jää, viekö myös tämän kisan kärkipaikat nuorten maajoukkueeseen kuuluvat urheilijat. Tero Setola ja Joona Tuikka ovat niin ikään ollut hurjassa vedossa kauden aiemmissa kilpailuissa, joten he varmaan haastavat nuoria kisassa. Huomattavaa on, että U23 sarjan Joel af Hällsröm ja Timi Malinen kilpailevat Lohjalla miesten yleisessä sarjassa.

Naisten kisassa kohtaavat lyhyen ja pitkän matkaan menestyjät

Naisten kohdalla mielenkiinto kääntyy Anni Antikaiseen ja Tiina Pohjalaiseen. Anni on voittanut lyhyillä matkoilla lukuisia SM-kultia, kun taas Tiina on lunastanut tänä keväänä pitkällä matkalla paikan syksyn Hawaijin-kisaan. Vantaan SM-sprintin kolmonen Maria Söderström, täksi kaudeksi naisten yleiseen sarjaan noussut Erika Parviainen ja U 23 sarjassa kisaava Henrika Parviainen ovat myös varmasti mukana kärkikahinoissa. Kesäkuussa ylivoimaiseen voittoon Vantaan spintin SM-kisoissa yltänyt Astrid Snäll ei pääse Lohjalla viivalle, sillä hän on tällä hetkellä loukkaantuneiden listalla.

Lohjan Triathloin sivut