17-vuotiaiden Supersprintin EM kisat käydään juhannuksena Kitzbühelissa

19.6.2019

Pojat ovat jo kisapaikalla!
Pojat ovat jo kisapaikalla!
Ville-Valtteri Salonen
Ville-Valtteri Salonen
Veikka Sarén Kuva: Manu Tuppurainen
Veikka Sarén Kuva: Manu Tuppurainen
Olli Elo
Olli Elo

Kitzbühelin EM-kisoissa kilpailee kova kolmikko

Joukkueessa on tänä vuonna mukana Someron Esan Veikka Sarén, joka on ollut kovassa kisavireessä alkukauden kansallisissa kilpailuissa. Veikka oli toukokuun alussa järjestetyssä SM-Duatlonissa koko kisan nopein ja viime lauantaina käydyssä Vantaa SM Sprintissä koko kisan kolmanneksi nopein mies. Joukkueessa ovat mukana myös Aqua Plus Triathlonin Ville-Valtteri Salonen ja Stamina TC:n Olli Elo. Ville-Valtteri oli Vantaan SM Sprintissä koko kisan neljänneksi nopein mies ja omassa ikäluokassaan (U17) sijalla 2. Olli voitti taas oman ikäluokkansa (U17) SM-Duathlonissa.

Kaikki pojat lähtevät hakemaan lauantaille finaali paikkaa. A-finaaliin pääsee karsintakisan 30 parasta urheilijaa ja B-finaaliin pääsee 30 seuraavaksi nopeinta urheilijaa. Kilpailuun konkarina lähtee Veikka, jolle Kitzbühelin kisa on jo kolmas EM kilpailu. Vuonna 2017 tuloksena oli B-finaali. Vuonna 2018 Loutrakissa tuli A-finaalipaikka ja nyt Veikka lähteekin parantamaan A-finaalin sijoitustaan. Veikalla on kaikki lajit tällä hetkellä  tasapainossa ja hyvällä uinnilla hänen mahdollisuutensa ovat rajattomat.

Ville-Valtteri ja Olli ovat EM-kisojen ensikertalaisia. Etukäteen ajatellen Ville-Valtterilla on hiuksen hienot mahdollisuudet A-finaaliin. Alkukauden kisat ovat osoittaneet, että Ville-Valtterin uinti on kehittynyt talven aikana hyvin ja mahdollisuudet päästä hyviin pyöräletkoihin ovat olemassa. Ollille taas paikka B-finaalissa on realistista ja hänen tuloskuntonsa rajoissa. Olilla on edelleen hankaluuksia uinnissa, mutta pyörä on kulkenut kevään aikana hienosti. Viime vuonna Loutrakissa Suomen nuoret saivat yhden paikan molempiin finaaleihin ja tänä vuonna tarkoitus on parantaa tätä saavutusta.

Kisojen aikataulu

Karsinnat järjestetään kolmessa erässä torstaina alkaen klo.16:15. B-finaali käydään lauantaina klo.11:30 ja A-finaali klo.12:15.

Tapauhtumaa voi seurata

Kisajärjestäjien mukaan tapahtuma on tulossa live feed järjestäjien Facebook sivuille.

https://www.triathlon-kitzbuehel.com/en